De AlphaGUARD is een draagbare monitor en is ontworpen voor instant of continu meting van Radon gas (Rn-222). De monitor is inzetbaar voor radonmetingen in de omgeving, mijnen, laboratoria en ook voor complementaire onderzoeken in gebouwen.

Lucht-, water-, bodem- en exhalatiemetingen zijn mogelijk dankzij een grote range aan accessoires en externe probes. Het instrument realiseert een hoge detectie-efficiëntie, een breed meetbereik, snelle respons en permanente, onderhoudsvrije werking met langdurige kalibratie. Type PQ2000 PRO is nu uit te breiden met een thoron meetmodus. Deze additionele nieuwe modus maakt het mogelijk dat de AlphaGUARD Radon van thoron onderscheidt.


Karakteristieken:

• detector: 0.62 L ionisatiekamer
• operatiemodus: 3D alfaspectroscopie en currentmode
• meetbereik: 2 – 30 000 Bq/m³ (P30),
2 – 2 000 000 Bq/m³ (P2000/PQ2000/PQ2000PRO)
• kalibratie-afwijking: 3%
• detectorgevoeligheid: : 1 cpm at 20 Bq/m³
• snelle passieve diffusie: 10/60 min
flow mode 1/10 min (alleen bij PQ2000 PRO)
• geheugenopslag P30/P2000/PQ2000: 1 tot 4 maanden,
PQ2000 PRO: 3 dagen, 1 tot 6 maanden
• autonomie: 10 dagen (40 dagen met externe batterij)
• afmetingen: 120 x 315 x 175 mm³
• gewicht: 4.5 kg

Benieuwd of de AlphaGUARD geschikt is voor uw toepassingen?
Neem contact op met PEO!


Radon hoort toch niet in drinkwater!?

Blootstelling aan radon is een ernstig gezondheidsrisico als iemand het via drinkwater of voedsel inneemt. Het drinken van besmet water leidt mogelijk tot maagkanker, terwijl longkanker een associatie heeft met het inademen van radon (en zijn radioactieve bijproducten) in de binnenlucht. De Radon Exchange Module 1 is een compact, effectief en chemicaliënvrij systeem voor lucht-water gasuitwisseling en continue radonconcentratiemeting in water. Samen met de AlphaGUARD – het referentie-instrument voor professionele radonbewaking – is een ononderbroken meting van radonconcentratie eenvoudig en snel uit te voeren. Met de AlphaGUARD is ook een non-stop operatie van enkele weken mogelijk, zonder dat er personeel nodig is tijdens de meetprocedure. Samen met de AlphaGUARD helpt REM 1 continu de radonconcentratie in water te bewaken en de negatieve invloed op de volksgezondheid te voorkomen.


De drie redenen voor een Alphaguard:

het referentie-instrument met een hoge gevoeligheid;
hoge prestaties voor veelzijdige toepassingen;
onderhoudsvrije werking;

Wilt u meer informatie over de AlphaGUARD?
Download de datasheet! ➡️ Klik hier.

Specialisten

Fabrikanten