PEO Radiation Technology biedt een breed scala aan instrumenten voor HPGe-gebaseerde stralingsdetectietechnologie. HPGe-stralingstechnologie wordt toegepast bij gammaspectroscopie in onderzoekslaboratoria, draagbare detectoren voor nuclide identificatie (Detective X), en zelfs bij poortmonitoren.


Ortec ISC Integrated Cryocooling System

Het ORTEC Intergrated Cryocooling System (ICS) met geïntegreerde elektromechanische koeling voor
HPGe-stralingsdetectoren maakt gebruik van de nieuwste generatie cryogene technologie om stikstofvrij te koelen met behoud van optimale detectorprestaties.

De door Sunpower beproefde Stirling-koeler van het ICS, is efficiënter en betrouwbaarder dan systemen met een pulsbuis. Verhoogde efficiëntie betekent in dit geval betere koeling met verhoudingsgewijs minder warmteontwikkeling en een lager energieverbruik. Het systeem heeft een Mean-Time-To-Failure (MTTF) van meer dan 200.000 uur.


Introductievideo

ICS is verkrijgbaar in twee varianten om een brede selectie van stralingsdetectormodellen te kunnen ondersteunen.

ICS en ICS-E modellen

Deze modellen bevatten een unieke, geharde cryostaat voor superieure integriteit, betrouwbaarheid en operationele prestaties. Na een stroomuitval herstelt het systeem zich onmiddellijk. Hierdoor is het niet meer nodig om de detector volledig thermisch te laten draaien in het geval van een gedeeltelijke opwarming.

ICS-P4 (PopTop® model)

Dit model maakt gebruik van een conventionele cryostaat die volledige compatibel is met ORTEC PopTop-stralingsdetectorcapsules en kan gebruikt worden met nieuwe stralingsdetectoren of
in-field upgrades.

Voor de beste hybride-stikstofoplossing; Ortec Möbius.

Datasheet ISC Integrated Cryocooling System
Datasheet Möbius Cooling System

Voor meer informatie:
Mail: info@gotopeo.com
Tel. NL: +31 (0)24 648 86 88
Tel. BE: +32 (0)3 309 32 09