Qfix logoSDX maakt gebruik van de ‘voluntary Deep Inspiration Breath-Hold (DIBH) gating’ techniek om de behandeling van o.a. borst-, lever- en longkanker verder te optimaliseren.

Het SDX systeem is uitgerust met een spirometer waardoor de patiënt met behulp van een mondstuk en antibacterieel filter ademt. Met het oog op hygiëne beschikt iedere patiënt over een nieuw mondstuk en filter, tevens bestaat ook de mogelijkheid om de spirometer zelf op eenvoudige wijze te reinigen.

Een aan het systeem gekoppelde videobril geeft de patiënt een visuele voorstelling van zijn ademhalingscurve. Op deze manier is het makkelijker om keer op keer hetzelfde ademhalingspatroon te herhalen. De betrokkenheid van de patiënt in de behandeling is aanzienlijk hoger.


Voordelen

  • verhoogd patiëntcomfort → de ‘voluntary Breath-Hold Method’ vermindert stress en betrekt de patiënt in verhoogde mate bij de behandeling
  • door rekening te houden met de capaciteiten van de patiënt (Voluntary Breath-hold Method) verkrijgt men repruduceerbare resultaten zowel tijdens simulatie als bij de behandeling
  • systeem is niet locatiegebonden → eenvoudig transport tussen simulatie- en bestralingsruimte (trolley)

SDX-trolley-Qfix


Video SDX system

SDX

Wilt u meer weten over het SDX ademhalingscontrolesysteem?

Bespreek het met PEO!

 

Datasheet SDX Spirometric Motion Management System

 

Blijf op de hoogte van productnieuws speciaal gericht op uw interessegebieden. Schrijf u nu in voor de PEO nieuwsbrief en selecteer uw interessegebieden.

Specialisten

Fabrikanten

Qfix

Patiënt positionering en immobilisatie bij radiotherapie ...