Iedere dag heeft u als medisch professional op de afdeling radiologie te maken met het beheersen en beperken van blootstelling aan straling.
Een persoonlijke elektronische dosimeter is hierbij een onmisbaar instrument.

‘De Tracerco PED Blue?’, vraag u zich af. Is dit iets voor mij? Hoe werkt het dan?

Tracerco


Situatieschets op de afdeling radiologie met de PED Blue

U komt aan op de afdeling om uw dienst te draaien, bij de computers staan de PED’s opgeladen klaar. Iedere docking station van een PED is verbonden met de computer. U kiest de dosimeter die u gaat gebruiken. Middels de DoseVision software is uw gebruikersprofiel gemakkelijk te koppelen aan de desbetreffende PED. De dosimeter bevestigt u met een handige clip aan uw jas.

Gedurende de dag meet de PED Blue de dosis die u ontvangt. Wanneer een (zelf in te stellen) dosislimiet is bereikt, geeft de dosimeter een signaal af (discrete alarmmodus mogelijk zonder geluid en knipperende lampjes indien nodig). Er is eveneens een alarmwaarde instelbaar voor het gemeten dosistempo. Het alarm gaat eveneens af wanneer u een ruimte met een verhoogde omgevingsdosis betreedt. Het is dus real-time inzichtelijk wanneer je als medische professional (te veel) straling ontvangt.

PED Blue - Radiologie

Zeker bij Angio-interventies of CT-puncties waar u in de kamer staat, is dit een handig hulpmiddel om de ontvangen dosis te controleren en eventueel het handelen aan te passen om onnodige ontvangen straling te voorkomen.

Aan het einde van uw werkdag, plaatst u de PED weer in het docking station en de geregistreerde informatie wordt automatisch  in het systeem opgeslagen.
Met de DoseVision software genereert u makkelijk een stralingrapport waarin ook de cumulatieve dosis bepaald is (voor het lopende jaar zelf en over meerdere jaren).


Voordelen Tracerco PED Blue

  • onmiddellijke detectie en registratie verhoogde omgevingsdosis
  • benodigde aantal dosimeters  koppelen aan werkplekken → minder dosimeters nodig → minder kosten
  • alle info rond opbouw van de gecumuleerde dosis in één oogopslag zichtbaar
  • snelle response
  • gebruiksvriendelijk; éénknopsbediening
  • Micro USB aansluiting
  • prettig afleesbaar
  • prettig afleesbare AMOLED display

Bekijk hier de andere PED’s uit de familie.

PED Blue - Radiologie

Interesse?

Neem contact op met Maarten Peters, product specialist radiologie PEO.
Mail: mp@gotopeo.com

Tevens behoort een videogesprek tot de mogelijkheden!

Maak video belafspraak

Fabrikanten

Tracerco

Complete GM based handheld radiation detectors with roots in the gas / oil offshore industry. NORM specialist. Intrinsically safe (ATEX and FM) waterp ...