SHANE is een verificatie fantoom ontwikkeld door CIRS en een acroniem voor “Shoulder, Head and Neck End-to-End”. Het is ontworpen voor het testen van behandelingsplanningssystemen.

Het fantoom is ontwikkeld voor elke stap in dit proces; van beeldvorming tot dosimetrische verificatie en patiëntspecifieke QA tijdens VMAT- en IMRT-procedures van hoofd en hals.


Zeer betrouwbare simulatie

Er is in het coronale vlak van het hoofd en de schouders gesneden om grote radiochrome of radiografische film te plaatsen voor verificatie van het behandelplan. Het fantoom heeft vier parallelle gaten voor het positioneren van ionisatiekamers en andere detectoren, in inferior-superior direction (vanuit het middenrif naar het hoofd).

Het zeer betrouwbare, antropomorfe ontwerp bevat een complexe interne anatomie die een realistische klinische simulatie biedt om de uitdagende effecten van intra- en extracraniële anatomieën te evalueren.

SHANE's scan results

Hoofd- en schoudergedeelten zijn vervaardigd als een enkel stuk om gebruik met verschillende positionerings- en bevestigingsproducten mogelijk te maken. Het schoudergedeelte bevat thoracale wervels, die TPS-verificatie tot de T2-wervel mogelijk maken. De schouders bevatten ook weefselinzetstukken voor kalibratie van de elektronendichtheid.

Wilt u meer weten over SHANE? Bekijk dan deze productpagina.
Het bevat onder andere de voordelen en de datasheet.

Specialisten

Fabrikanten

CIRS Inc.

Fantomen voor Radiotherapie en Diagnostiek: CT Mammografie, echo, fluoroscopie. Marktleider op het gebied van tissue equivalent fantomen & simula ...