Sun Nuclear kondigde op 9 januari aan dat het Iridium Kankernetwerk voortaan als reference site voor het SunCHECK Enterprise Quality Management Platform fungeert. Samen met andere toonaangevende organisaties die deel uitmaken van het referentieprogramma, biedt het Iridium Kankernetwerk waardevolle inzichten in het klinisch gebruik van SunCHECK bij het standaardiseren en automatiseren van de kwaliteitsgarantie in radiotherapie.

GZA Ziekenhuizen

Het Iridium Kankernetwerk omvat verschillende ziekenhuizen in de Antwerpse regio (GZA Ziekenhuizen, ZNA, UZA, AZ KLINA, AZ Nikolaas, AZ Monica en AZ St Jozef) en beschikt in totaal over 11 lineaire acceleratoren. Het netwerk beschikt over 14 gespecialiseerde artsen, 5 assistent-artsen en voorziet elk jaar om en bij de 5 600 bestralingstherapieën.

“Onze samenwerking met Sun Nuclear gaat voornamelijk over de standaardisatie en automatisatie van onze kwaliteitsborging in de radiotherapie. Met de toenemende complexiteit van radiotherapie worden zowel machine- als patiëntspecifieke kwaliteitsborging bijzonder complex.

SunNuclear_PEO_Radiation-Technology_Medisch

Het SunCheck platform laat ons toe deze kwaliteitsborging optimaal te automatiseren en elke behandeling van elke patiënt nauwkeurig te controleren en op te volgen.

Dit project is een eerste stap in de richting van “adaptieve radiotherapie” waarbij we niet alleen controleren of de patiënt correct behandeld wordt, maar waarbij we de dagelijks toegediende stralingsdosis aanpassen op basis van de individuele reacties op de behandeling (bijvoorbeeld verkleining van tumoren in de loop van de bestralingsreeks).” zegt prof. dr. Dirk Verellen, hoofd medische fysica radiotherapie Iridium Kankernetwerk.

Als referentiesite zal het Iridium Kankernetwerk ook bijdragen aan het ontwikkelen van best practice voorbeelden en het continu ontwikkelen van het SunCHECK-product. Daarnaast zal het ook als een regionaal voorbeeld dienen voor het groeiend aantal SunCHECK-gebruikers. Verder zal ook onderzoek verricht worden naar de effecten op patiëntveiligheid, klinische workflow en operationele efficiëntie.

SunCHECK logo

“We kijken uit naar onze samenwerking met het Iridium Kankernetwerk,” vertelde Jeff Simon, CEO van  Sun Nuclear, “en we zijn benieuwd naar hun bevindingen over hoe SunCHECK een positieve invloed heeft op vlak van workflow, patiëntveiligheid en werking. Als een belangrijke partner zal het Iridium Kankernetwerk een grote invloed hebben om het continu verbeteren van de werking en de patiëntveiligheid in radiotherapie.”

Bron: www.gzaziekenhuizen.be

PEO Radiation Technology nodigt u graag uit voor een on-site bezoek.
Neem contact met ons op voor verdere informatie.

SunCHECK

Fabrikanten

Sun Nuclear

Unieke oplossingen voor radiotherapie: Patiënt, versneller, Routine QA en dosimetrie. Ionisatiekamer en halfgeleider technieken. ...