Wereldwijd besteedt de media aandacht aan de revolutionaire Intrabeam behandeling voor borstkanker in een vroeg stadium. Deze intra-operatieve radiotherapeutische (IORT) behandeling is borstsparend. Het gebruik van laag energetische gammastraling geeft minder kans op complicaties.
Buiten de cosmetische verbeteringen, bespaart de behandeling ook tijd. Er is één enkele bestraling (Boost) nodig die direct plaatsvindt na het verwijderen van de tumor terwijl de patiënt nog onder narcose is. Toepasbaarheid wordt geschat op 20% van de borstkankerpatiënten.

Probe

Een meer dan 7 jaar durende studie (TARGIT-A) toont dat IORT met Intrabeam net zo effectief is als traditionele radiotherapie (EBRT) bij patiënten met borstkanker in een vroeg stadium. De kans op huidcomplicaties en borstmisvormingen is aanzienlijk minder bij de Intrabeam behandeling.

 

Bekijk hier de wereldwijde Intrabeam newsflash:

intrabeam-newsflash

 

De Intrabeam ‘boost’, in combinatie met gereduceerde totaaldosis met traditionele EBRT, is de oplossing voor meer dan 60% van de borstkankerpatiënten.

Voor ziekenhuizen met radiotherapeutische faciliteiten is dit het ideale instrument om het totale aanbod aan borstkankertherapieën te vergroten en zodoende nog specifieker in te spelen op de diverse klinische toestanden van borstkankerpatiënten.

Intrabeam behandeling in stappen

 

Intrabeam-treatment-in-een-notendop

 

Meer weten over intra-operatieve radiotherapie met Intrabeam? Bekijk:

 

Heeft u een vraag? Bespreek het met PEO.

Blijf op de hoogte van productnieuws speciaal gericht op uw interessegebieden. Schrijf u nu in voor de PEO nieuwsbrief en selecteer uw interessegebieden.

Specialisten

Fabrikanten

ZEISS

Intra-operatieve radiotherapie systeem Intrabeam voor doelgerichte, op risico aangepaste en interdisciplinaire behandeling van tumoren ...