De RayMon10 handheld gammadetector van Kromek is een krachtige draagbare stralingsmonitor. De RayMon10 is geschikt voor dosistempo metingen en identificatie van gamma(isotopen). De coplanar-grid CZT-detector zorgt voor hoge resolutie en efficiëntere identificatie. De detector bevat 94 radionuclides in de library. De detector is te gebruiken met de RayMon10 Analysis software.

De nieuwe tablet is robuust en gebruiksvriendelijk. Hij is schokbestendig, water- en stofdicht (IP68), functioneel tussen -20°C en +50°C en ontworpen voor MIL-STD-810G-testprocedures. De Probe is IP65 gecertificeerd.

De overgang naar een tablet zorgt voor een grotere beeldweergave met hogere helderheid. De Raymon10 is geschikt voor zowel handschoen- en stylusbediening voor intuïtief gebruik.

De geïntegreerde polsriem van de Raymon10 zorgt ervoor dat u de tablet stevig tegen uw hand houdt. Dit resulteert in verhoogde ergonomie en een verminderd gripkracht. De tablet-detector combinatie kan plat op tafel liggen.

Effectiever in het veld of lab met de handheld gammadetector

De Raymon10 heeft nu standaard twee ingebouwde camera’s: aan de achterzijde een 8 MP camera met LED flits en een frontcamera met 2 MP. De software koppelt de genomen foto direct aan de datum, tijd en GNSS-positie.

De verwijderbare Li-Ion-batterij (43.2 Whr) werkt tot 10 uur op één acculading.

De probe bevat een GR1 CZT gammadetector met een 10 mm x 10 mm x 10 mm coplanar-grid detector. Het heeft een energiebereik van 30 keV tot 3,0 MeV met een energieresolutie tot 2% FWHM bij 662 keV.

RayMon10 handheld gammadetector toepassingsgebieden:

  • stralingsveiligheid;
  • nucleaire installaties;
  • veiligheidsonderzoek;
  • militaire en binnenlandse veiligheid;
  • in-situ;
  • eerstehulpdiensten;
  • omgevingsmonitoring;
  • afvalverwijdering.

RayMon10 Datasheet 📁

Meer weten over de Raymon10 of droomt u over stralingsveiligheidsonderwerpen?

Neem contact op en bespreek het met PEO.

Publicaties

Thomas H.P., Morag K.S., & Stephen E.S. (1999). “Design and characterization of cylindrical CdZnTe detectors with coplanar grids”, SPIE 3768, Hard X-Ray, Gamma-Ray, and Neutron Detector Physics. doi: 10.1117/12.366599

Specialisten

Fabrikanten

Kromek

Stralingsdetectie en spectrometrie oplossingen voor kleuronderscheiding in röntgenbeelden, gammadetectie en medische beeldvorming ...