Het is 175 jaar geleden dat Wilhelm Conrad Röntgen is geboren. Wat veel mensen niet weten is dat hij zijn jeugd doorbracht in Apeldoorn en daar later zelfs is getrouwd.

Om Röntgen een blijvende plaats in de Nederlandse en Apeldoornse samenleving te geven, heeft de Stichting Röntgen Apeldoorn het initiatief genomen om van 2020 een Röntgenjaar te maken.
Directeur Emile de Kler van PEO Radiation Technology is gevraagd om deel te nemen in het Comité van Aanbeveling van deze stichting.

Röntgen

Röntgenhuis Apeldoorn

‘’Het uitvinden van Röntgenstraling heeft 125 jaar na dato veel betekenis voor PEO. Of het nu gaat om de oplossingen die wij bieden bij medische beeldvorming of bijvoorbeeld het detecteren van bagage, Röntgenstraling is essentieel. Ik draag daarom graag een steentje bij aan dit initiatief’’, aldus Emile de Kler.


Projecten Röntgen Initiatief Groep Apeldoorn

In het kader van het ‘Röntgenjaar 2020’ in Apeldoorn is de initiatiefgroep voornemens een aantal projecten te realiseren.

  • Gedenksteen op straat voor het Röntgenhuis
  • Conservering en restauratie eerste steen in Röntgenhuis
  • Gelre Ziekenhuis toelichting bij zijn buste in de hoofdingang en op de afdeling Radiologie informatiewanden over ontdekking en toepassingen van de Röntgenstralen
  • Symposium bij 125ste jaar van de ontdekking van de Röntgenstralen
  • Röntgenpaviljoen in CODA Museum
  • Theaterproductie over W.C. Röntgen

Bent u ook van mening dat Röntgen een blijvende plaats in de Nederlandse samenleving verdient? En  derhalve geïnteresseerd om in de vorm een sponsering bij te dragen aan deze projecten? Neem dan contact met ons op. Dan sturen wij u het volledige bidboek.